Vaata otse: Tallinnas peetakse robootikafestivali Robotex

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Näituste messikeskuses peetakse 30. novembrist kuni 2. detsembrini järjekorras juba 18. Robootikafestivali Robotex ning selle uudise vaates saab sellelt jälgida pidevat otseülekannet.

Robotexi esimene päev järelvaadatavana:

Robotexi teine päev järelvaadatavana:

Kolme päeva jooksul toimub 26 võistlust igas vanuses võistlejatele, kes tulevad kokku rohkem kui 40st riigist. Kõige põnevamad neist on kindlasti Ettevõtlusvõistlus, Starship’i Loomade päästmise võistlus, Taxify võistlus, Tartu Ülikooli robotite korvpall, TalTechi Folkrace’i võistlus ning Insplay võistlused lastele ja noortele, mil sel aatal teemaks «Meie esimene start-up».

Tehnoloogianäitusel on oma uusimaid tipptehnoloogilisi tooteid ja teenuseid demonstreerimas sellised ettevõtted nagu Cleveron, Starship, XPRIZE ja Insplay.

Tervise Arengu Instituut on väljas suhtlusrobotiga Abot, Milrem tutvustab isejuhtivat tanki, TalTech näitab Iseautot, Cleveron tutvustab oma uudistoodet kullerrobotit, Formula Student esitleb vormelit, KNM on väljas hologrammidega, Tartu Ülikooli stendil saab vaadata ja proovida ClearBot roboteid, kõige kiiremat kaamerat ja kõige külmemat jäätist. Näha ja kogeda saab palju muudki põnevat, mis tehnoloogiamaailmas hetkel kuum.

Töötubasid viivad teiste hulgas läbi Tartu Ülikool, TalTech, Digipurk, Merkuur ja HITSA. Samuti on lisandunud sellised välismaised tegijad nagu SNIPS.AI ja XPRIZE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles