Hiina loob üleilmse tasuta WiFi võrgu (4)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina internetisatelliit
Hiina internetisatelliit Foto: China Daily

Hiina ettevõte LinkSure Network asub looma satelliitide võrgustikku, mis tekitab lähema kümne aasta jooksul üleilmse tasuta WiFi interneti.

Esimene satelliit suunatakse orbiidile Hiina loodeosas asuvast  Jiuquani satelliidinavigatsioonikeskusest juba järgmisel aastal. Aastaks 2020 saab neid ümber Maa tiirlema 10 ning aastaks 2026 juba 272, teatab China Daily.

Väljaande teatel hakkavad need satelliidid pakkuma internetiühendust ka piirkondades, mida maapealsed telekommunikatsioonivõrgud ei kata.

LinkSure Networki juht Wang Jingying ütles, et ettevõte investeerib projekti 431,4 miljonit USA dollarit. Ettevõte loodab raha tagasi teenida erinevate tugirakenduste ja lisateenustega.

Möödunud aasta lõpu seisuga elab Maal 3,9 miljardit inimest, kellel puudub igasugune ligipääs internetile. Eestis ei kasuta internetti enam kui 260 000 inimest.

Sarnaseid plaane on haudumas ka sellised lääne ettevõtted nagu SpaceX, Google, OneWeb ja Telesat. Elon Muski SpaceX loob näiteks 12 000 internetisatelliidist koosnevat võrgustikku, neist esimesed 1600 on orbiidil.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles