Tallinnas toimus kolmepäevane robootikafestival Robotex International 2018

Robotex
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Robotex

30. novembrist kuni 2. detsembrini toimus Tallinnas Näituste messikeskuses juba 18. korda planeedi suurim robootikafestival Robotex International. Tuhanded võistlejad, õpilased, üliõpilased, perekonnad ja muidu robootikahuvilised tulid kokku, et ehitada roboteid, võistelda ning tutvuda tehnoloogia uusimate arengutega.

 Kolme päeva jooksul toimus 26 võistlust igas vanuses võistlejatele, kes tulid kokku rohkem kui 40st riigist. Kõige põnevamad neist olid kindlasti Ettevõtlusvõistlus, Starship’i Loomade päästmise võistlus, Taxify võistlus, Tartu Ülikooli robotite korvpall, TalTechi Folkrace’i võistlus ning Insplay võistlused lastele ja noortele.

Tehnoloogianäitusel olid oma uusimaid tipptehnoloogilisi tooteid ja teenuseid demonstreerimas sellised ettevõtted nagu Cleveron, Starship, XPRIZE, Insplay jt. Tervise Arengu Instituut oli väljas suhtlusrobotiga Abot, Milrem tutvustas isejuhtivat tanki, TalTech näitas Iseautot, Cleveron tutvustas oma uudistoodet kullerrobotit, Formula Student esitles vormelit, KNM oli väljas hologrammidega, Tartu Ülikooli stendil sai vaadata ja proovida ClearBot roboteid, kõige kiiremat kaamerat ja kõige külmemat jäätist.

Copy
Tagasi üles