Yandex esitles oma esimest nutitelefoni (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yandex.Phone esmaesitlus Moskvas.
Yandex.Phone esmaesitlus Moskvas. Foto: Artyom Geodakyan / Artyom Geodakyan/TASS

Vene tehnoloogiahiid Yandex esitles kolmapäeval oma esimest nutitelefoni Yandex.Phone, mis läheb Venemaal müüki neljapäeval.

Seadme hind on 17 990 rubla (238 eurot) ning see kasutab operatsioonisüsteemi Android.

Telefonist loodetakse tähtsat uut etappi Yandexi arengus. Seadme eesmärk on tõsisemalt konkureerida teiste IT-hiidudega, nagu Apple, Samsung ja Huawei.

Yandexi põhiäri on samanimeline otsingumootor, kuid firma on viimastel aastatel oma tegevust mitmekesistanud. Muu hulgas on ettevõte loonud rakendused takso ja toidu tellimiseks.

Lisaks Yandexi takso-, toidu- ja muudele rakendustele on telefonis eelseadistatud ka Alisa, mis on Yandexi analoog Amazoni Alexale ja Apple'i Sirile.

«Me lõime Yandex.Phone'i, et anda Vene kasutajatele nutitelefon, millel on kõik lokaliseeritud vahendid nende igapäevarutiini mugavamaks muutmiseks,» ütles Yandexi esindaja Fjodor Ježov.

«Nutitelefonis on Yandexi rakendused osa ökosüsteemist, mille keskmes on Alisa. Rakendusi pole vaja eraldi avada, lihtsalt küsige Alisa käest,» soovitas Ježov.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles