Smart-ID kasutajate arv ületas Mobiil-ID oma (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smart-ID teenused on tehniliste tõrgete tõttu häiritud.
Smart-ID teenused on tehniliste tõrgete tõttu häiritud. Foto: Kuvatõmmis

SIM-kaardist olemasolust sõltumatu digitaalse identifitseerimise vahendi Smart-ID kasutajate arv Eestis on kasvanud oluliselt suuremaks kui riigi tunnustatud Mobiil-ID kasutajate oma.

Eestis on tänase hommiku seisuga 200 738 Mobiil-ID aktiivset kasutajat ning 359 402 Smart-ID kasutajat, selgub mõlemat teenust väljastava SK ID Solutionsi reaalajas uuenevast statistikast.

Smart-ID on teenus, mille abil saab ennast e-teenustesse sisse logida ja digiallkirju anda ka mobiilsete seadmetega, milles puudub SIM-kaart – vajalik on vaid internetiühendus ning Smart-ID rakendus. Tegemist on nüüdseks Euroopas ametlikult tunnustatud lahendusega, mille võtavad peagi kasutusele ka riigiametid. Smart-ID kasutamine on lõpptarbijatele ka täiesti tasuta.

Mis puutub Mobiil-ID kasutamisse, siis SK ID Solutions märgib, et kõige enam kasutavad eestlased Mobiil-IDd pangatoimingute tegemiseks ja avaliku sektori teenuste kasutamiseks. Selgub, et pidevalt on kasvanud ka selle teenuse kasutajate arv.

Kui 2013. aastal oli MID kasutajaid ainult 40 000, siis kahe järgmise aastaga lisandus 35 000 aktiivset kasutajat ning 2016. aasta septembriks oli MID-l juba 100 000 kasutajat.

«Mobiil-ID kasutajate hulga suurenemisele on kaasa aidanud palju erinevaid faktoreid alates inimeste teadlikkuse tõusust ja mobiilsete seadmete populaarsuse kasvust kuni selleni, et MIDga liitumisel tasutakse kasutajate eest riigilõiv,» ütles SK ID Solutionsi juht Kalev Pihl.

Mobiil-ID on Eesti riigi väljastatav digitaalne isikutunnistus mobiiltelefonis, mis võimaldab e-teenustesse sisse logida ja digiallkirju anda. Mobiil-ID taotlemine toimub üldjuhul ID-kaardi alusel.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles