Tehnikaülikool oli Robotexil võidukas

Robotex
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Robotex

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) meeskonnad olid suurimal robootikavõistlusel Robotex võidukad – koju toodi mitmeid poodiumikohti.

Võistlusel „Labürint“ sai TalTechi Robotiklubi robot „Squeaker“ 1. koha ja robot „Laiskloom“ 3. koha. Võistlusel oli autonoomse roboti ülesandeks jõuda standardmõõtmetega labürindi kindlaks määratud nurgast labürindi keskele võimalikult lühikese aja jooksul.

„Veerallis“ saavutasid Robotiklubi robotid „Emilie“ ja „Titanic“ kaksikvõidu – vastavalt 1. ja 2. koha. Võistluse eesmärk oli jäljendada paadiralli sarnast kaasahaaravat loomust. Veeralli on sarnane Folkrace võistlusega, kuid robotid on viidud neile ebasobivasse keskkonda.

Robot „Putukas“ sai aga takistustega joonejärgmise võitlusel 3. koha. Joonejärgimise võistlus on üks populaarsemaid robotite võistlusalasid maailmas ja Robotexil korraldati seda kuuendat korda. Robotite ülesandeks oli läbida võimalikult kiiresti väljakule musta joonega maha märgitud rada.

TalTechi IT-teaduskonda esindanud korvpallirobot „Zoidberg“ saavutas Robotex International 2018 korvpallivõistlusel teise koha. Korvpallivõistlus on Robotexi üks raskeimaid võistlusi, kus samal ajal võistlevad üksteise vastu kaks robotit, kes üritavad etteantud aja jooksul visata vastase korvi kõige rohkem palle.

30. novembrist 2. detsembrini toimus Tallinnas 18. korda robootikasündmus Robotex International. Tuhanded võistlejad, õpilased, üliõpilased, perekonnad ja muidu robootikahuvilised tulid kokku, et ehitada roboteid, võistelda ning tutvuda tehnoloogia uusimate arengutega. Seekordsel festivalil oli 26 võistlust ning 2406 võistlejat, nendest 630 välisriikidest.
 

Copy
Tagasi üles