Huawei vastas Ansipi kriitikale: oleme temas pettunud (7)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: AFP / Scanpix

Turvakahtluse laviini alla sattunud Hiina telekomihiiglane Huawei vastas digivolinik Andrus Ansipi kriitikale, öeldes, et Ansipi sõnavõtt valmistab neile meelehärmi.

Ansip tõi täna Huawei teema kõrgeimal tasemel kogu Euroopa Liidu tasandile ning nimetas Hiina tehnoloogiaettevõtteid mureks, mis ohustavad kogu liidu tööstust ja turvalisust.

Huawei ei jäänud vastust võlgu ja ütles lühikeses teates, et Ansipi sõnavõtt on üllatav ja pettumust valmistav. «Me lükkame kategooriliselt ümber kõik süüdistused, et me kujutame endast turvariski,» ütles tehnoloogiahiiglane, vahendas AFP. 

Euroopa Komisjoni asepresident Ansip küsis tänasel pressikonverentsil Brüsselis, et kas me peaksime olema mures Huawei ja teiste Hiina ettevõtete päras. Ta vastas, et jah, «me peame olema murelikud, kuna nad on kehtestanud reeglid, mille kohaselt peavad IT-ettevõtted tegema koostööd luureasutustega. Jutt käib ju kohustuslikest tagaustest, mille vastu ma olen kogu aeg olnud.» 

Mitmeid riigid maailma on viimasel ajal loobunud USA üleskutsel Huawei mobiilivõrgu tehnoloogia toodete kasutamisest.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles