Kuulsaim Eesti e-sportlane ropz: maailma tipp on nii tihe, et halbu päevi olla ei tohi (1)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin «ropz» Kool.
Robin «ropz» Kool. Foto: HLTV.org

Eesti üks edukamaid e-sportlaseid Robin "ropz" Kool rääkis pärast lõppenud Counter-Strike: Global Offensive turniiri veidi lähemalt koostööst oma meeskonnaga ning ka sellest, kuidas ta jõuab tipptasemel mängimise kõrvalt kooliasju teha.

18-aastane Kool koos oma meeskonna Mousesportsiga võttis osa sel nädalal toimunud EPL 8. hooaja finaalturniirilt, mille auhinnafondiks oli 750 000 dollarit. Poolfinaali välja jõudnud Mousesports pidi seal tunnistama Taani meeskonna Astralise paremust. 

«Meie meeskond saab veel kõvasti areneda. Me teame, et oleme võimelised ühel päeval ka Astralisest jagu saama, see ei saa lõpuni nii jääda, et me neile vastu ei saa. Loodame, et ühel hetkel suudame olla meeskonnana perfektsed,» rääkis Kool hltv-le.

«Hetkel on maailma tipp nii tugev, et nii kui ühel mängijal meeskonnast veidi kehvem päev on, ei suuda sa tippudega võidu mängida. Loomulikult on inimestel eraelus mitmeid asju, mis põhjustavad stressi, aga sellel tasemel pead suutma igale mängule vastu minna täieliku keskendumisega,» seletas Kool seda, kui raske on maailma parimate hulgas tasemel olla.

Kuna maailma tipus mängides kulub noorel eestlasel palju aega maailmas ringi rännates ja mängides, siis tuli Jõgeva Gümnaasium noormehele vastu ning e-spordi talent saab õppetööd teha teistest veidi erinevalt.

«Otsustasin midagi koolitöödega ette võtta. Rääkisin koolis, et mul on suurem võimalus turniiridel hästi esineda, kui ma saan CS:GO-le rohkem aega pühendada. Õnneks tuldi mulle vastu ja nüüd õpin poole koormusega ehk kahe aasta jooksul läbin ühe klassi. Nii saan veeta aega turniiridel ja mul ei ole koolitöödega seoses pinget,» rääkis noor e-sportlane.

Kool jõudis maailma tippu väga kiiresti ja väga noorelt. Seoses oma esitustega turniiridel, rääkis Kool ise: «Üritan alati olla väga järjepidev. Teen oma asja ja aitan meeskonda nii kuis oskan. Mul ei ole alati ülimalt silmapaistev statistika, aga teen alati meeskonna heaks palju vajalikku tööd ja see on ka minu peamine eesmärk.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles