Taksosõidul kaob mobiilmakse võimalus (11)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify.
Taxify. Foto: Reuters

Muutunud seadus välistab uuest aastast taksosõidu ja autopesu eest mobiilmaksete võimaluse.

Nimelt kehtestab makseasutuste ja e-raha asutuste seadus (MERAS) erireeglid nende elektroonilise side teenuse kasutaja maksetehingute suhtes, mida elektroonilise side ettevõtja täidab kasutaja soovil lisaks elektroonilise side teenuste osutamisele.

Sellised teenused on näiteks m-maksed, kui kliendi tehtud tehingu summa lisatakse tema igakuisele  mobiiliarvele.

Seadusemuudatuse kohaselt tohib sääraseid maksetehinguid teostada üksnes digitaalse infosisu, häälepõhiste teenuste ja piletite ostmiseks. Teenuse pakkumine ei tohi aga hõlmata füüsiliste kaupade ja teenuste kasutamist või tarbimist.

Mobiilioperaator Telia andis äsja teada, et seetõttu ei saa alates 1. jaanuarist 2019 enam Telia m-maksetega tasuda näiteks Taxify ja Taxigo taksoteenuse ning autopesulate teenuste eest.

«Taksoteenuste kasutajatel soovitame vastava teenuse äpis muuta ära teenuse eest tasumise makseviis,» märkis Telia.

Telia pressiesindaja Raigo Neudorf kinnitas Postimehele, et parkimise eest saab jätkuvalt mobiiliga maksta ka uuest aastast.

«Teenuse pakkumise lõpetamine on tingitud makseasutuste ja e-raha asutuste seaduse (MERAS) erireeglitest, mille kohaselt ei tohi m-makse teenuse pakkumine hõlmata füüsiliste kaupade ja teenuste kasutamist või tarbimist. Kuna taksosõidu ja autopesu teenus on oma olemuselt füüsilised teenused, siis ei ole võimalik nende teenuste eest mobiilmaksega tasumist võimaldada,» rääkis Neudorf.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles