USA kinnisvarainvestor investeeris Eesti tehisintellekti firmasse miljon dollarit

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glenn Lowenstein
Glenn Lowenstein Foto: Bisnow

Eestis tehisintellektil põhinevat finantstarkvara arendav ja USA-s tegutsev tehnoloogiaettevõte Investorise lõi käed maineka USA kinnisvarainvestori Glenn Lowensteiniga, kes investeeris ühtlasi ettevõttesse miljon dollarit.

Lowenstein  on asutanud Ameerika ühe edukaima kinnisvarahaldusfirma Lionstone Capital ja liitus nüüd Investorise juhtkonnaga.

Investorise’i tehnoloogiajuhi Gert Stahli sõnul aitab Glenn Lowensteini liitumine meeskonnaga täiendada ettevõtte kompetentse kinnisvaraga seotud spetsiifika ja bürokraatia osas, mille osatähtsus pole USA kinnisvaraturul sugugi madal.

Lowenstein ise näeb oma rolli Investorises eeskätt strateegilise nõustajana, kes aitab liita 40 aasta jagu valdkonna tippkogemusi ja ekspertteadmised USA kinnisvaramaastikult tänase infotehnoloogia võimekusega.

«Minu jaoks on Investorise poolt Eestis arendatav tehnoloogia nii oma ülesehituselt kui ka innovatsiooni vaatest igas mõttes erakordne. Seega on mul äärmiselt hea meel teha tööd inimestega, kelle teadmised ja oskused annavad USA kinnisvaratööstusele uue dimensiooni,» selgitas Lowenstein.

Investorise’i juhtkonna seas on juba varasemast ka Airbnb Ladina-Ameerika turgude endine juht Stefan Schiemens ning endine Airbnb andmeteaduse direktor Riley Newman.

Investorise kontor asub täna lisaks Tallinnale ka New Yorgis, kuid meeskonnaliikmeid on veel ka Miamis, Houstonis ning Brasiilias.

Investorise loodi kolm aastat tagasi kahe Eestis tegutseva arendaja ja nende USA koostööpartneri poolt. Ettevõte pakub institutsionaalsetele kinnisvarainvestoritele andmepõhiseid lahendusi ning ka investeerimisvõimalusi oma USAs tegutseva fondi kaudu.

Ettevõtte tarkavaraarenduse ja analüütikaga tegeleb meeskond paikneb Eestis ning töö tulemusel on tänaseks tehtud juba rohkem kui 10 miljoni dollari eest tehinguid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles