eSIM on Eestis kasutatav nüüd ka Apple uusimates telefonides

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: iStock

eSIM ehk virtuaalne SIM-kaart, on vaikselt aga kindlalt levimas ning seda saab kasutada aina suuremas hulgas seadmetes. Kuigi siiani raalselt kasutatav peamiselt nutikellades, on viimase aja üheks suuremaks uudiseks selles vallas hoopis Apple telefonide lisandumine eSIM-i toetavate seadmete hulka. Teisisõnu on Eestis nüüdsest eSIM kasutatav ka Apple uusimates telefonides Xr, Xs ja Xs Max, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Selle kohta kuidas täpsemalt omale eSIM-i saada, saab lugeda siit. Kuidas aga käib teenuse aktiveerimine, telefoni paigaldamine ja seadistamine, sellest järgnevalt kirjutangi.

Samm 1. Veendu , et su telefon seda toetab ja telli eSIM teenus

Nagu öeldud töötab eSIM iPhone mudelites Xr, Xs ja Xs Max. Seega peaks teenuse kasutamiseks käepärast olema üks neist telefonidest. Järgmise asjana tuleb Teliast tellida eSIM ja koos sellega saada aktiveerimiseks vajalik QR koodiga voucher (tavaliselt väljastatakse QR kood voucheril)  ning seal on kirjas ka eSIM-i PIN ja PUK koodid.

Samm 2. Lisa telefoni eSIM profiil

Seejärel tuleb eSIM aktiveerida ehk telefoni lisada. See käib läbi menüü “Settings”, kust tulebseejärel avada “Mobile Data” ning leida valik “Add Data Plan”.

NB! Valik “Add Data Plan” on telefonides täiel määral olemas alates iOS versioonist 12.1.1. Ehk juhul kui seadmes vastav menüüpunkt puudub või kuvatakse mingit sorti teadet, tuleks kõigepealt tarkvara uuendada ja seejärel uuesti proovida.

Vajutades menüüle “Add Data Plan”, avaneb telefoni QR koodi lugemise rakendus ning seejärel tuleks seadme kaamera suunata voucheril leiduvale koodile. Kui kõik on korras ja kood kehtib, leiab telefon Telia eSIM-i profiili ja saab alustada selle telefoni lisamise ning aktiveerimisega. Selleks tuleb tegelikult lihtsalt vajutada suurelt ja siniselt kuvatavale nupule “Add Data Plan”.

Vaata järgmisi samme Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles