Huaweil on taskus suurim arv 5G-lepinguid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanadalaste kinnipidamine Hiinas on tõenäoliselt seotud Hiina telekomifirma Huawei finantsjuhi Meng Wangzhou vahistamisega Kanadas.
Kanadalaste kinnipidamine Hiinas on tõenäoliselt seotud Hiina telekomifirma Huawei finantsjuhi Meng Wangzhou vahistamisega Kanadas. Foto: WU HONG / EPA / Scanpix

Hiina tehnoloogiagigant Huawei teatas täna, et on sõlminud maailmas enim järgmise mobiilsidepõlvkonna 5G tarnelepinguid.

Ettevõtte juhi Ken Hu sõnul on Huawei sõlminud 5G-lepingud juba 25 mobiilioperaatoriga üle maailma ning tarninud neile 10 000 viienda põlvkonna tuumjaama, teatas Reuters.

Hu sõnul ootab ettevõte sel aastal enam kui 100 miljardi dollari suurust käivet. Möödunud aastal oli see näitaja 92 miljardit.

Huawei lubas täna ka investeerida järgneva viie aastaga küberturvalisuse tõstmiseks 2 miljardit dollarit, et seista vastu üleilmsetele kahtlustele ettevõtte teenuste turvalisuse osas.

USA, Austraalia ja Uus-Meremaa on teatanud, et nemad Huawei mobiilsidetehnoloogiat ei kasuta. Eestis kasutavad teiste tootjate kõrval Huawei mobiilsidetehnikat Elisa ja Telia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles