Uber jätkab pärast surmaga lõppenud õnnetust isesõitvate autode katsetamist (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi isesõitev maastur.
Uberi isesõitev maastur. Foto: NATALIE BEHRING / REUTERS

Uber jätkas neljapäeval esimest korda pärast pärast üheksa kuud tagasi surmaga lõppenud õnnetust isesõitvate autode katsetamist avalikel teedel.

Uberil õnnestus saada Pennsylvania linna transpordiametilt luba tuua oma isesõitvad Volvo maasturid tagasi teedele, kuid vähemalt hetkel ainult väga piiratud määral. Nimelt võivad nad sõita ainult ühel 1,6 kilomeetri pikkusel lõigul, kus asub ühtlasi Uberi Advanced Technologies Group (ATG) peakorter, mis sõidukite arendamisega tegeleb.

Uber plaanib hetkel teedele lasta ainult kaks maasturit, mis ei sõida kiiremini kui 40 km/h ja sisaldavad kahte ohutussõitjat. Samuti ei hakka autot peale korjama reisijaid.

Saatuslik õnnetus toimus selle aasta märtsis, kui Uberi maastur andis löögi teed ületanud 49-aastasele Elaine Herzbergile, kes kandis enda käekõrval jalgratast. Ohutusjuht vaatas samal ajal oma nutitelefonist telesarja ja ei vajutanud pidureid enne, kui kokkupõrge oli juba toimunud.

Arizona osariik keelas pärast õnnetust Uberil isesõitvate autode katsetamise ja Uber vallandas sadu ohutussõitjaid. Õnnetusele järgnenud nädalatel tuli avalikuks, et ettevõte oli oma isesõitvate autode tarkvara modifitseerinud nii, et need ignoreeriks paljusid teedele ilmuvaid takistusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles