Helmes eksportis Eesti statistikaplatvormi Vaikse ookeani riikidele

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmese juht Jaan Pillesaar
Helmese juht Jaan Pillesaar Foto: Mihkel Maripuu

Eesti tarkvarafirma Helmes avas Vaikse ookeani riike ühendava organisatsiooni Pacific Community statistikatarkvara, mis varem oli kasutusel juba ka Eestis.

Helmese partneri Laur Mägi sõnul koondab tarkvara andmed piirkonna rahvastiku, kliima, majanduse ja suuresti kõike riike puudutava kohta. «Need andmed annavad piirkonna käekäigust objektiivse pildi ja võimaldavad riike paremini juhtida,» ütles Mägi.

Esmalt loodi Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsioonile (OECD) ning nüüd ka Vaikse ookeani ühenduse riikidele. Seda tarkvaraplatvormi kasutavad koos Eestiga praegu 12 riigi statistikaametid kõigi oluliste statistiliste näitajate kajastamiseks.

Tegemist oli selle tarkvaraplatvormi esmakordse kasutamisega pilvelahendusena.

1947. aastal asutatud Pacific Community on 26 Vaikse ookeani riiki ühendav organisatsioon, mis tegeleb piirkonna majanduse, kliimamuutuste, inimõiguste ja hariduse edendamisega.

Helmeses töötab eri riikides kokku 570 inimest. Ettevõtte 2017. aasta käive oli 26,1 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles