Taxify hinnad tõusevad täna öösel mitmekordseks

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify.
Taxify. Foto: Reuters

Eesti suurim sõiduvahendusplatvorm Taxify ennustab, et täna öösel võivad sõiduhinnad kasvada mitmekordseks.

«Selleks, et võimalikult suur hulk juhte oleks valmis aastavahetusel autorooli istuma, kaasnevad kõrge nõudlusega vastavad hinnakordajad. Klient saab sisestada sihtkoha ja näeb täpset sõiduhinda enne tellimuse kinnitamist,» teatas Taxify.

Eelmise aasta statistika näitab, et tavahindadega võrreldes on sõltuvalt kellaajast oodata 3-6 korda kallimaid sõiduhindasid.

Taxify esindaja Aleksei Kolesnikovi sõnul on ettevõtte eesmärgiks tagada, et inimesed ei peaks tunde autot ootama, vaid jõuaks turvaliselt koju siis, kui nad soovivad. «Seetõttu peame ka juhte tööd tegema motiveerima, teisiti me nõudluse kasvu teenindada ei suuda,» ütles Kolesnikov.

Aastavahetus on sõidujagajatele kõige magusam tööaeg, mil inimesi liigub tavapärasest mitu korda rohkem. Taxify eelmise aasta statistikast selgub, et sõitude arv kasvab Eestis hüppeliselt alates südaööst ning püsib tavatult kõrgel hommikul kella kuueni.

Taxify tellimused 2017-2018 aastavahetusel
Taxify tellimused 2017-2018 aastavahetusel Foto: Taxify

Aleksei Kolesnikovi sõnul liigeldakse südaöö eel ühistranspordiga, kuid seejärel toimub murrang ning nõudlus kasvab hüppeliselt.

«Kõige aktiivsemalt tehakse aastavahetusel sõite uue aasta esimestel tundidel, vahemikus kella ühest viieni. Sel ajal tõuseb tellimuste arv tavapärase nädalavahetusega võrreldes kuni kümme korda. Rahulikumaks muutub olukord alles pärast kella kuut hommikul,» rääkis ta.

Samas suurusjärgus muutuvad täna öösel kallimaks ka Uberi, Yandexi ja Hope taksode sõidud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles