Robotex lõpetab paanilise laienemise

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotex
Robotex Foto: Robotex

Eesti suurima robootikafestivali Robotexi korraldajad otsustasid vahepealse rahvusvaheliseks laienemise kampaania lõpetada ja naasta korraliku siseriikliku võistluse korraldamise juurde.

«Naaseme 100 protsenti oma endise eesmärgi ehk talentide kasvatamise juurde, sealjuures tuues edaspidi kohalikel tasanditel vähem välja rahvusvahelisust. Saime aru, et meie toetajad ei ole huvitatud välistalentide haridusse panustamisest,» selgitas Robotexi peakorraldaja Sander Gansen Postimehele.

Tema sõnul toikuvad edaspidi kõik Robotexi festivalid ühes alal, fookusega võistlustele ja talentide harimisele. «Kui seal on lisaks sellele ka expo ning mõned kõned ja töötoad, siis ka need keskenduvad talentide inspireerimisele ja harimisele,» rääkis Gansen.

Mis puutub innovatsiooniprogrammidesse – näiteks tulevikutehnoloogiaid tutvustavasse konverentsi, startup-võistlustesse -, siis need kolivad Robotexist välja.

Muudatuste peamise põhjusena tõi Gansen välja, et toetajate huvi rahastada põhisündmust ehk robotite võistlust hakkas langema.

«Paljud partnerid näitasid huvi välja 2019. aastal toetada just konverentsi, mitte võistlusi ja me nägime selles ohtu, et võistlused jäävad tulevikus vaeslapse ossa, kui me neid fookusesse ei võta,» ütles Gansen. «Selle asemel, et üritada Robotexist ehitada uut tehnoloogiafestivali, otsustasime keskenduda just talentide puuduse probleemi lahendamisele.»

Robotex 2019 toimub 29. novembrist 1. detsembrini Tondiraba jäähallis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles