Galerii: Mercedes esitles Las Vegases legendaarse Hõbenoole uusversiooni

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mercedes Benzi tütarfirma AMG esitles Ameerika Ühendriikides Las Vegases tehnoloogiamessil CES 1930. aastate legendaarse mudeli Mercedes W125 ehk Silver Arrow uusversiooni Mercedes-Benz EQ Silver Arrow.

Auto maailma esmaesitlus leidis aset mullu augusti lõpus. Sõiduki disainis Mercedes-Benzi kujundusjuht Gorden Wagener. Tegemist on kontseptautoga ja seeriatoormisse see tõenäoliselt kunagi ei jõua.

Autos on vaid üks istekoht. Tegemist on elektriautoga, mille elektrimootorite kombinatsioon annab võimsust 750 hobujõudu. Ühe laadimisega läbib auto 400 kilomeetrit. Mercedes-Benz EQ Silver Arrow on 5,3 meetrit pikk.

Auto roolil on puutetundlik ekraan, millelt saab valida kolme sõidurežiimi vahel – mugav, sportlik ja eriti sportlik. Auto maksimumkiirus on kuni 400 km/h.

Kuna tegemist on kontseptautoga, siis ei ole Mercedes-Benz AMG teatanud ka sõiduki hinda.

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow eelkäija Mercedes W125 oli 1930. aastate lõpus legendaare võidusõiduauto, mis sai hüüdnimeks Hõbenool. Auto saavutas võidusõitudel juba 1930. aastatel maksimumkiiruseks üle 300 km/h.

Mercedes-Benzi 1937. aasta mudel W125.
Mercedes-Benzi 1937. aasta mudel W125. Foto: AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles