Tele2 hoiatab: Leedu telefoninumbrilt tehakse petukõnesid Eestisse (2)

Maria Joost
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahtlase telefonikõne saamisel tuleks kindlasti sellest teada anda oma operaatorile.
Kahtlase telefonikõne saamisel tuleks kindlasti sellest teada anda oma operaatorile. Foto: Aivar Aotäht

Sel nädalal on kasvanud hüppeliselt kõnede arv Leedu telefoninumbrilt +370 5207 8729, millelt helistajad pakuvad vene keeles pettuse eesmärgil erinevaid finantsteenuseid.

«Petturite eesmärk antud skeemi puhul on ebaselge ning palume inimestel olla väga tähelepanelikud igasuguste personaalsete andmete või nõusolekute edastamisel,» rääkis Tele2 Eesti klienditeenindusdirektor Sirli Seliov.

Numbrilt +370 5207 8729 on Tele2 võrku viimase nädala jooksul tehtud üle tuhane telefonikõne. «Konkreetne Leedu number on Tele2 võrgus sulgemisel, et sellelt enam meie klientidele helistada ei saaks,» ütles Seliov.

Kui inimene teab, et tal pole ühtegi selles piirkonnas reisivat või elavat tuttavat, siis Tele2 soovitus on nendele kõnedele mitte vastata, sest tegu võib olla petuskeemiga.

Kahtlase telefonikõne saamisel, mis võib olla pettuse eesmärgil tehtud, tuleks sellest kindlasti teada anda oma operaatorile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles