Subaru on peatanud pärast ohtliku vea avastamist üle poole oma tootmisest

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Subaru WRX STI S209 Detroidi autonäitusel.
Subaru WRX STI S209 Detroidi autonäitusel. Foto: BILL PUGLIANO / AFP

Subaru peatas tootmise oma Jaapani tehases, mis moodustab ligemale 60 protsenti autotootja globaalsest toodangust, sest ühe tarnija valmistatud komponentidest avastati defekt.
 

Tehase sulgemisest kirjutas kolmapäeval Jaapani väljaanne Asahi, mille järel läks Jaapani suuruselt kuuendana autotootja aktsia kauplemispäeva esimestel tundidel börsil kuue protsendiga langusesse.

Subarul on kokku kaks tehast, millest suurem on Jaapani oma. Ajutiselt suletud tehases valmistatakse selliseid mudeleid nagu Impreza, Legacy ja Forester, millest enamik eksporditakse riigist välja.

Tootmine suleti tehases Asahi sõnul juba nädal aega tagasi ning see võib anda tõsise hoobi Subaru käibele, mis on langenud juba viimased kaks aastat jutti ja tõotab langeda ka kolmandat aastat järjest.

Subaru teatas peale uudise avalikuks tulekut, et nad alles otsivad defekti ja millal tootmine taas avatakse, pole hetkel võimalik öelda. Tootmine lõpetati autotootja sõnul 16. jaanuari öövahetuse ajal. Asahi kirjutas, et viga peitub roolivõimus, kuid autotootja ütles hiljem, et see pole kinnitatud.

Subaru on asunud ühtlasi uurima, kas defekt võib puudutada ka USA tehases valmistatud sõidukeid. Autotootja teatas kuu alguses, et plaanib sellel aastal toota 1,03 miljonit sõidukit, millest 650 000 valmistatakse Jaapani tehases. 

Subaru viimane suurem tootmise seiskumine leidis aset 2011. aastal pärast suurt Touhoku maavärinat, millele järgnes tuumakatastroof.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles