Idufirma FoodDocs sai 300 000 eurot investeeringuid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FoodDocsi asutajad Katrin ja Karin
FoodDocsi asutajad Katrin ja Karin Foto: Erakogu

Eelmise Ajujahi hooaja võitja FoodDocs kaasas Eesti investoritelt 300 000 euro suuruse investeeringu.

Pärast raha kaasamist kuulub asutajatele Karin Reppile ja Katrin Liivatile võrdselt 41,32 protsenti ettevõttest, järgnevad usaldusfond United Angels 6,84 protsendiga ning Signiti ning Remmelg ja Pojad 2,98 protsendiga. Lisaks investeerisid ettevõttesse Chilli Invest ja OÜ Gevoko.

FoodDocsi lahendus võimaldab  ettevõtetel luua ja hallata oma toiduohutuse süsteemi nõnda, et kõik dokumendid vastavad alati seadusele ja kõik nõuded on õigel ajal täidetud. Lisaks saab taoline süsteem tulevikus võimaldada läbipaistvust kogu tarneahela lõikes – alates tootjast kuni tarbijani välja. Iga järgnev lüli tarneahelas võib veenduda selles, et ka temale eelnev lüli on olnud vastavuses toiduohutuse nõuetega.

Kuue tegevus kuu jooksul on FoodDocsi hakanud kasutama Eesti jaekaubanduse koorekiht - Selver, Stockmann, S-Group (Eestis tegutsev Prisma), Dussmann, Coop, Tallink, lisaks veel üle tuhande kohviku ja restorani, eesotsas OKO restodega.

Katrin Liivat ja Karin Repp on hariduselt toidutehnoloogid ja olnud toidusektoriga seotud rohkem kui 15 aastat.

Kuna toiduohutuse regulatsioonid on üle Euroopa Liidu ühesed, planeerib FoodDocs kaasatud kapitali kasutada laienemiseks järgmistesse Euroopa Liidu riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles