Video: Amazoni uued pakirobotid on peaaegu identsed Eesti Starshipi robotitega (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakirobot Amazon Scout.
Pakirobot Amazon Scout. Foto: / AP

Amazon on hakanud katsetama uusi pakiroboteid nimega Scout, mis meenutavad oma disainilt vägagi Eesti idufirma Starship valmistatud roboteid.

Amazon on vaid üks paljudest uutest osalejatest ülemaailmses pakirobotite arendamise võidujooksus. Sarnaste lahenduste loomisega tegelevad tänapäeval lisaks arvukatele idufirmadele ka mitmed suurtootjad nagu Pepsi ja Domino's Pizza. Eesti Starship oli aga valdkonna teerajaja ning tänapäeval tuntud üle kogu maailma.

Starshipi robot
Starshipi robot Foto: Ints Kalnins / Reuters

Starship ütles väljaandele The Verge, et neil on hea meel, kui teised ettevõtted rakendavad nende loodud tehnoloogia potentsiaali. Iduettevõtja ja investor Allan Martinson leidis aga oma Facebooki lehel, et intellektuaalse varaga tegelevatel advokaatidel on tõenäoliselt nüüd üksjagu tööd. Samuti leidis Martinson, et vaatamata oma ressurssidele ei jõua Amazon ilmselt niipea Starshipile järgi.

Amazon katsetab hetkel kuute Scout robotit Snohomishi maakonnas, Washingtonis. Robotid toimetavad pakke «töötundidel» esmaspäevast reedeni ning neid saadab alati inimene.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles