Hiina tehnikamiljardär: tehnoloogia areng toob järgmise maailmasõja (7)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alibaba asutaja Jack Ma Davosi majandusfoorumil.
Alibaba asutaja Jack Ma Davosi majandusfoorumil. Foto: GIAN EHRENZELLER / EPA

Hiina e-kaubandushiiglase Alibaba asutaja ja endine juht ning Hiina rikkaim inimene Jack Ma hoiatas, et praegune tehnoloogiline innovatsioon võib peatselt viia uue maailmasõjani.

Maailma suurima e-kaubamaja asutaja ütles kolmapäeval Davosi majandusfoorumil, et ajalugu on täis näiteid sellest, kuidas tehnoloogiline innovatsioon on üks peamine globaalsete sõdade algataja. «Inimkonna esimene tehnoloogiline revolutsioon viis Esimese maailmasõjani, inimkonna teine tehnoloogiline revolutsioon viis Teise maailmasõjani. Praegu on käimas kolmas tehnoloogiline revolutsioon,» ütles Ma oma kõnes. 

Miljardär tegi sarnase hoiatuse ka 2017. aastal, kui ütles, et tehnoloogiad nagu masinõppimine ja tehisintellekt viivad Kolmanda maailmasõjani. Sama on prognoosinud ka tehnikamiljardärist Tesla asutaja ja tegevjuht Elon Musk, kelle sõnul viib riikidevaheline konkurents tehisintellekti arendamise üle järgmise maailmasõjani.

Ma rõhutas oma kõnes, et tehnoloogiast tingitud sõdade vältimisel mängib võtmetähtsusega rolli haridus. Noored inimesed peaksid suutma tema sõnul teha asju, mida masinad ei suuda. Vaatamata oma hoiatusele leidis Ma siiski, et tehnoloogiaga saab teha palju head ning selle arengut ei tohiks kindlasti kuidagi pidurdada.

Allikas: CNBC

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles