Facebook integreerib Messengeri, WhatsAppi ja Instagrami sõnumite krüpteerimise

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg.
Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg. Foto: Stephen Lam / REUTERS

Mark Zuckerberg plaanib integreerida talle kuuluvate sõnumirakenduste Facebook Messengeri, WhatsAppi ja Instagrami tehnilised infrastruktuurid.

Rakendused jäävad toimima iseseisvatena, kuid nende kaudu saadetavate sõnumite krüptimise infrastruktuur ühendatakse, ütlesid neli arendusega kursis olevat inimest New York Times'ile.

«Me töötame selle nimel, et teha meie sõnumirakendused läbivalt krüptituks (ing k end-to-end encryption – toim), samuti kaalume, kuidas lihtsustada sõprade ja pereliikmete leidmist erinevate rakenduste vahel,» teatas Facebooki kõneisik.

Zuckerberg tahab lisada läbiva krüptimise kõigile teenustele, mis tähendab, et sõnumeid saavad näha vaid kirjavahetuse osalised. Praegu on see vaikimisi seadistatud vaid WhatsAppil.

Facebook ostis Instagrami 2012. aastal ja WhatsAppi 2014. aastal. Messenger, WhatsApp ja Instagram on kolm neljast maailma suurimast sõnumirakendusest. Kokku on neil 2,6 miljardit kasutajat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles