Amazoni ja Google'i tippeksperdid tulevad Kaljulaidiga tehisintellekti mõju arutama (17)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Kersti Kaljulaid kohtub märtsis tehisintellekti liidritega tipptehnoloogia ettevõtetest Google, Netflix, Spotify, Amazon, Nvidia, Taxify, Microsoft ja Starship, et arutada Euroopa konkurentsivõime tõstmist tehisintellekti valdkonnas.

President kohtub ettevõtete esindajatega 7. märtsil toimuval rahvusvahelisel tehisintellekti konverentsil North Star AI, mille eesmärk on tehisintellekti rakendamise ja andmete kasutamise oskuste tõstmine organisatsioonides ja startupides.

«Oluline on rääkida algoritmide kõrval ka andmete kogumisest, kasutamisest ja andmeanalüütikast, sest see defineerib projekti edu,» ütles André Karpištšenko, Taxify andmeteadusjuht ja North Star AI MTÜ kaasasutaja. «North Star AI loodi selleks, et arendajad ja tehnoloogiajuhid saaksid rakendatavaid teadmisi, kuidas keerulisemaid andmetega seotud probleeme lahendada, ideid valideerida ja uusi murrangulisi tehnoloogiaid kasutada.»

Euroopa tehnoloogia tulevik ja konkurentsivõimet ei mõjuta ainuüksi ettevõtjate ja tehnoloogiajuhtide äriideed ja arendusvõimekus. Seadusandjatel ja riigil on siin võtmeroll.

«Eesti digitaalne taristu annab meile unikaalse võimaluse tehisintellekti kasutamiseks, aga ainult siis, kui suudame luua sobiva õigusliku raamistiku. Oleme õppinud, et riik ei saa oma peamistest kohustustest kõrvale hiilida hoolimata sellest, et uued tehnoloogiad võivad olla nende jaoks ebamugavad. See kehtib nii digimaailmas, tehisintellekti kui kõigi teiste tulevikutehnoloogiate puhul,» ütles president Kersti Kaljulaid.

Konverentsile järgneb ümarlaua diskussioon, kus globaalsed tehisintellekti eksperdid kohtuvad Eesti riigi esindajatega, riigi tehnoloogiajuhiga ja kohalike startup juhtidega. Kohtumisel arutletakse laiemalt tehisintellekti tehnoloogiate rakendamise tõstmist Eestis ja Euroopas, ning rahvusvahelist koostöövõime suurendamist tehisintellekti valdkonnas, mis aitavad tagada Eesti positsiooni maailmas kui digiliider.

Konverentsi sihtrühmaks on tehisintellekti eksperdid, startupide juhid, andmeteadlased ja programmeerijad. Konverentsi peateemaks on andmed kui konkurentsieelis ettevõttele. Muuhulgas arutatakse andmete kasutamist masinõppes ja sellega kaasnevad väljakutsed, nagu andmeturvalisus, andmevahetus, kvaliteet ja tööprotsessid. Rahvusvahelised ekperdid toovad parimaid praktikaid ja näiteid andmete kasutamisest Silicon Valleyst kuni Skandinaaviani, nii tervishoius, transpordis, muusikas, filmis, logistikas.

Konverentsile tulevad teiste seas Google DeepMindi masinõppe teadlane Samuel Ritter, Netflixi masinõppe infrastruktuuri arhitekt Ville Tuulos, Spotify Tootearendusjuht Henrik Lindström, Amazon Web Services tehisintellekti juhtiv evangelist Julien Simon ja Microsofti vanemteadlane ja masinõppe uuringute juht Frank Seide.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles