Parima alustava idufirma tiitli sai kaheaastane OÜ

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Outvio
Outvio Foto: Kiur Kaasik

Reedel valiti Tartus toimuval ettevõtlusfestivalil Startup Day parim noor idufirma, milleks osutus peamiselt Hispaania väikekaupmeeste veebipoodidele tellimuste transpordihalduse tarkvara loov OÜ Outvio.

Lisaks tegid Põhjamaade äriinglite programmi Nordic Angel Program investorid ettevõttesse 250 000 euro suuruse ingelinvesteeringu.

Eesti Äriinglite Võrgustiku tegevjuhi Anu Oksa sõnul on ettevõtte asutatud 2017. aasta maikuus. Tegemist on Eestis registreeritud ettevõttega, millel on olemas klientide peal testitud teenus, esimesed maksvad kliendid ja nüüd on vaja vahendeid tootearenduseks ja äri laiendamiseks.

Ettevõtte on asutatud küll Eestis, kuid praegu on teenuse põhiline turg Hispaania väike- ja keskmise suurusega e-poed.

Ettevõtte asutajad on Eesti ja Hispaania paar Juan J. Borras (CEO) ja Kaidi Tiitson (CMO). Neil on näidata ette ühine ettevõtluskogemus nii Eestist kui Hispaaniast.

Tiitson on pikaaegne e-poe omanik, kel on varasem kogemus Euroopa Investeerimispangast. Borras on olnud ettevõtja üle 7 aastat– tal on varasemad kogemused telekommunikatsiooni-, mobiili- ja satellidinavigatsioonitehnoloogiate valdkonnast. Ta on juhatuse liige mitmes ettevõttes - Kylmtech, HLPT Holding ja Iberwine -, millel on majandusaasta aruannete esitamise jätmise tõttu äriregistris peal ohumärge.

Lisaks kahele asutajale on ettevõtte arendustöödeks sisseostetud renditööjõudu.

Asutajate sõnul registreerub nende platvormile 2-4 uut kasutajat päevas, mis on ses staadiumis B2B teenuse osas üsna muljetavaldav ning sisendab usku kasvavatesse ärimahtudesse.

Põhjamaade äriinglite programmi investeering on finantsinvesteering ettevõtte osaluse eest. Programmi kaudu tegi investeeringu kokku 52 investorit. Iga investoris investeeris 5000 eurot ning saab selle eest vastu osaluse ettevõttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles