Venemaa loob oma interneti (21)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
​Venemaa valitsus kiitis heaks autonoomse andmesidevõrgu Runet eelnõu, eeldusel, et seda viimistletakse.
​Venemaa valitsus kiitis heaks autonoomse andmesidevõrgu Runet eelnõu, eeldusel, et seda viimistletakse. Foto: Markus Mainka / PantherMedia / Markus Mainka

​Venemaa valitsus kiitis heaks autonoomse andmesidevõrgu Runet eelnõu, eeldusel, et seda viimistletakse, kirjutas ajaleht Kommersant esmaspäeval.

Valitsuse hinnangul jäi eelnõus ebamääraseks, millistest ohtudest Interneti terviklikkusele, stabiilsusele ja julgeolekule jutt käib, millisel juhul ja tingimustel võib üldkasutatavat sidevõrku keskselt juhtima hakata ja millised isikud peavad täitma Vene interneti keskse juhtimise käigus antavaid korraldusi. 

Eelnõu näeb ette sidevõrkude varustamise tehniliste vahenditega ohtude tõrjumiseks, kuid ei näe ette selleks rahalisi vahendeid. 

Venemaa tahab luua taristu, mis tagab «Vene interneti-ressursside töövõime juhuks, kui välismaiste serveritega ei ole võimalik ühendust võtta».

Asjaomase eelnõu esitasid senaatorid Andrei Klišas, Ljudmilla Bokova ja duumasaadik Andrei Lugovoi. 

Algatus võib muuta Interneti kasutamise lõpptarbija jaoks kallimaks.

Samuti kardetakse, et «võrk lakkab Venemaal toimimast ja kaotatakse side välismaise segmendiga».

Nende murede lahendamiseks vajavad sideoperaatorid kuni 134 miljardit rubla aastas, kinnitavad asjatundjad.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles