Riigikohus ei võtnud Gemalto kaebust riigihanke asjas menetlusse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvariskiga ID-kaart
Turvariskiga ID-kaart Foto: Erik Prozes

Riigikohus ei võtnud menetlusse ID-kaartide tootja Gemalto AG 7. jaanuaril esitatud määruskaebust ID-kaartide tarnimise riigihanke asjus, asi jätkub ringkonnakohtus.

Riigikohus jättis esmalt 22. jaanuaril asja käiguta, kuivõrd Gemalto ei esitanud määruskaebust õigeaegselt. Nüüd otsustas kohus, et kuigi kaebuse esitamine ei olnud õigeaegne, siis ennistab kohus esitamise tähtaja. Samas aga jättis kohus määrusekaebuse menetlusse võtmata. Riigihanke põhivaidlus jätkub ringkonnakohtus.

Gemalto ja PPA vaidlevad selles asjas 2017. aastal toimunud ID-kaardi riigihanke hankelepingu üle. Nimelt sõmis PPA Prantsusmaa ettevõttega Oberthur Technologies, mille nimi on pärast muutmist Idemia, lepingu ID-kaartide, elamisloakaartide, digi-ID-de ja diplomaatiliste isikutunnistuste tootmiseks. Viieaastase lepingu eeldatav maksimaalne maksumus on ligi 40 miljonit eurot.

Seejärel pöördus kohtusse juba aastast 2001 Eesti residentidele ID-kaarte loonud ja neid sertifikaatidega varustanud TRÜB AG järeltulija Gemalto AG. Firma esindaja, vandeadvokaat Priit Lätti sõnul soovib Gemalto AG, et tühistataks politsei- ja piirivalveameti otsus ID-kaardi hanke osas ning tuvastataks sõlmitud hankelepingu tühisus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles