Paljastati naisteahistajatest ajakirjanike salaühing

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Prantsusmaal kõrvaldati äsja ametist mitmed tuntud ajakirjanikud, kes tegelesid Facebooki kinnise grupi kaudu koordineeritult naiste online-ahistamisega ja sellesisuliste materjalide levitamisega.

Rühmitus kandis nimetust Ligue du LOL ning tegeles naiste, sealjuures teiste ajakirjanike, pilkamisega vägistamisnaljade ja töödeldud pornopiltide abil. Grupi avastas Prantsusmaa päevaleht Liberation, kelle üks toimetajatest Alexandre Hervard oli üks neist, kes gruppi kuulmise eest vallandati, kirjutab BBC.

Muu hulgas lõid League du LOL liikmeid anonüümseid Twitteri kontosid, et ahistada tuntud naisajakirjanikke, kirjanikke ja aktiviste.

Rühmitusse kuulunud ja sama lehe heaks töötanud tuntud vabakutseline ajakirjanik Vincent Glad tunnistas, et grupp loodi juba 2009. aastal. Ta esitas juhtumiga seoses ka avaliku vabanduse Twitteris:

Liberation alustas mõlema mehe tegevuse uurimiseks siseuurimist.

Rünnakute ohvriteks langesid teiste hulgas ajakirjanik Nora Bouazzouni, Slate France’i reporter Lucile Bellan ja teletoimetaja Mélanie Wanga. Muu hulgas tehti ühe ohvri, Florence Poreceliga, telefoni teel libaintervjuu ja postitati see veebi. Intervjueerijaks oli ajalehe Les Inrockuptibles toimetaja David Doucet.

Skandaali on kaasatud ka teisi väljaande Slate France ja suhtekorraldusfirma Publicis ajakirjanikke ja töötajaid.

Prantsusmaa digiminister Mounir Mahjoubi on kirjeldanud rühmitust kui «kaotajaid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles