Häkkerid rikkusid nädalaga paljud Eesti veebilehed

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks häkitud Eesti veebilehtedest
Üks häkitud Eesti veebilehtedest Foto: Kuvatõmmis

Viimasel nädalal on hoogustunud häkkerite tegevus, kes on ära kasutanud mitmete Eesti veebilehtede turvanõrkusi ja need rikkunud või muutnud ligipääsu sootuks olematuks.

Täielikult üle on Venemaa päritolu häkkerid võtnud veebilehe likvideeri.ee, millele enamlevinud veebilehed enam ligipääsu ei võimalda. Kui sellele lehele siiski siseneda (mida mingil juhul teha ei tohiks), siis avaneb kasutajate andmeid püüdev ja viirusi levitav keskkond. Täieliku sulgemiseni viis häkkerite tegevus keskkonna aridoctor.ee.

Maardu Ujumisklubi veebilehele on häkkerid tekitanud aga lisalehe ja jätnud sinna oma sõnumi.

Häkkerite tegevuse tulemusel on suletud ka Tammsaare Hambakliiniku veeb ning häkkerite loodud lisalehe on saanud Audru Hambaravi veebileht.

Täielikult üle võeti eelmisel nädalal ka veebikeskkond http://www.craftchart.ee/ ning ajutiselt ka Eesti Kirurgide Assotsiatsiooni veeb.

Kodulehe tarkvara tuleb jooksvalt üle vaadata ning veebilehe halduril paluda kõikvõimalikud tarkvaraversioonid uuendada. Kindlasti tasub mõelda ka tulemüüri paigaldamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles