Postkasti eesti.ee teavitus muutus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti klaviatuur.
Arvuti klaviatuur. Foto: Dominic Lipinski / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Sellest nädalast saab riigiportaali kaudu tulnud asutuste teavitusi lugeda nii isiklikust postkastist kui ka portaali postkastist.

Seni saatsid asutused teavitusi ja dokumente vaid isiklikule meiliaadressile ning portaali postkasti selles kohta eraldi märget ei jäänud.

Teavitus- ehk postkastiteenuse vahendusel saavad riigi- ja omavalitsusasutused ning  teised avalike ülesannete täitjad saata inimese portaalis olevale e-posti aadressile (isikukood@eesti.ee võiregistrikood@eesti.ee) tema või tema ettevõtetega seotud dokumente ja teavitusi.

Portaali postkasti teavituse muudatused mõjutavad neid inimesi, kes on suunanud oma @eesti.ee aadressi isiklikule meiliaadressile. Kui inimene ei ole @eesti.ee aadressi suunanud, siis ei saa asutused talle dokumente ja teavitusi saata ning seetõttu ei jää neid ka riigiportaali postkasti. Sellise topelt teavitamise eesmärk on säilitada inimeste jaoks oluline info ka juhul, kui suunatud e-posti aadress ei ole enam kasutusel või teavitus on kustutatud. Postkasti jäävad teavitused, mis on saadetud pärast 18. veebruari.

Portaali kaudu jõuab igal aastal inimesteni umbes miljon teavitust, kokku 30 asutuselt. Näiteks saadavad eesti.ee kaudu ametlikke kirju maksu- ja tolliamet, haigekassa, kaitseliit, kaitseressursside amet, maanteeamet, politsei- ja piirivalveamet, erinevad ministeeriumid, riigikohus, töötukassa ja kohtutäiturid.

Veebruari seisuga on oma @eesti.ee aadressi suunanud isiklikule e-posti aadressile üle 77 000 ettevõtja ja 365 000 eraisiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles