MWC 2019. Video: valmis on «kadudeta» suumiv mobiilikaamera

Aivar Pau
, Barcelona
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oppo 10x lossless zoom tech
Oppo 10x lossless zoom tech Foto: Gadgets 360

Maailma mobiilitootjate esiviisikusse tõusnud Hiina tehnoloogiaettevõte Oppo tutvustas laupäeval MWC mobiilimessil Barcelonas oma uusimat leiutist, milleks on kuni 10 korda suumiv mobiilimaakera, mis suurendades pildistatava objekti teravust ära ei kaota.

Oppo andis teada, on 10-kordse kadudeta suumitehnoloogia masstootmiseks valmis ja integreerib selle oma teises kvartalis esitletavasse nutitelefoni.

Tehnoloogia osaks on kolme kaamera komplekt, mis koosneb esiteks 48-megapikslisest põhikaamerast, teiseks 16 mm fookuskauguse ja 120-kraadise ulatusega ultra-lainurkkaamerast ja kolmandaks  160 mm fookuskaugusega telefotoobjektiivist, et lahendada mitme fookuskauguse kasutamisel tavapärast pildi teravuse kadu.

Foto: Gadgets 360

Telefoto objektiiv omakorda koosneb kahest «D-cut optilisest läätsest», mis on paigutatud Oppo teatel «periskoopilisse horisontaalsesse asendisse», et vähendada kogu seadistuse paksust. Nimelt on läätsede tavalise püstise asetuse puhul kogu komplekti paksus 15 mm, periskooplahenduse puhul aga vaid 6,76 mm. Lisaks on läätsede komplekt varustatud prismaga, mis aitab veel kogu kaameramooduli suurust vähendada.

Lisaks aitas kaamerate suurust 13 protsendi võrra vähendada kahe autofookuse mootori kasutamine noo põhikaameral kui lainurkkaameral. Mõlemas kaameras kasutatakse ka optilist pildistabilisaatorit (OIS), mille stabiliseerimise täpsuseks on 0,001445 kraadi, ehk 73 protsenti täpsem kui senisel 5-kordse suumiga tehnoloogia puhul.

Oppo reklaamvideo uuest tehnoloogiast on selline:

Oppo andis teada loomulikult ka sellest, et esitleb veel sel aastal oma esimest 5G-telefoni, kuid ei andnud rohkem detaile kui see, et sel saab olema Snapdragon 855 protsessor ja et 5G- tehnoloogia arendamiseks tehakse koostööd telkidega Optus, Singtel, Swisscom ja Telstra.

Allikas: Gadegets 360

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles