MWC 2019. Video: siin see on – maailma esimene viie kaameraga nutimobiil

Aivar Pau
, Barcelona
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HMD esindaja Juho Sarvikas Barcelonas uut - kokku kuue kaameraga - Nokiat tutvustamas
HMD esindaja Juho Sarvikas Barcelonas uut - kokku kuue kaameraga - Nokiat tutvustamas Foto: RAFAEL MARCHANTE / REUTERS

Soome ettevõte HMD esitles täna Barcelonas Nokia brändi uusimat nutitelefoni, mis on kaasa läinud üleilmse kaamerahullusega ja  mahutanud endasse neid rekordiliselt palju.

Tagaküljel on Nokia 9 PureView nime kandval seadmel koguni viis Zeiss objektiivi: kolm monokroom- ja kaks RGB-kaamerat, kõigil ava suurus f/1,82 ja megapiksleid 12. Iga foto tegemisel pidavat HMD kinnitusel kõik kaamerad töös olema ning neist pannakse kokku üks korralik foto.  

Muu hulgas on seadmel suur 5,99-tollise diagonaaliga (kuvasuhe 18,5:9) ja 2K-resolutsiooniga (1440x2960) ekraan ning uus Snapdragon 845 protsessor. Esiküljel on seadmel 20-megapiksline selfie-kaamera.

Sõrmejäljelugeja on paigutatud sarnaselt Samsungi tipptelefonidele ekraani alla. RAM – 6GB, ROM – 128GB, aku mahutavus 3320mAh, juhtmevaba laadimise võimekus. Seade on veekindel (IP67), kõrvaklapi ava eraldi ei ole (selleks saab kasutada USB-C laadimisporti). Tarkvaraks ikka uusim Android P.

Vaid tumesinise korpusega seade hakkab maksma ligi 700 eurot ning tuleb müügile märtsis.

Vaata kogu esitlust allolevas videos (alates 37:10):

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles