MWC 2019. Galerii: mobiilimaailm väändub 5G suunas

Aivar Pau
, Barcelonas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Barcelonas algas mõne tunni eest iga-aastane suurim mobiilitehnoloogiamess MWC ning esimesed muljed väljapandust räägivad selget keelt: oleme jõudnud ülikiire 5G-tehnoloogia ja väänduvate ekraanide ajastusse. 

Suurima avapaugu ja rohket kõneainet maailmameediale andis juba eile oma suusimat tehnikaimet - raamatuna kokkupandavat 5G mobiiltefoni Mate X - tutvustanud Hiina vastuoluline tehnikagigant Huawei. Postimehel oli võimalus seadmega ka põgusalt tutvuda ning tegemist on kahtlematult muljetavaldava seadmega. Tootjaga vestlustest selgus, et peamine probleem on selle loomisel olnud füüsikaseadustest ülesaamine: me kõik teame, mis juhtub raamatu liitekohaga siis, kui kaaned lahti lüüa tekib volt, mida mobiiliekraan aga endale lubada ei saa. 

Täpselt samasuguse tööpõhimõttega seadmega on MWC-l kohal ka Samsung, kelle Galaxy Fold ekraan avaneb erinevalt Huawei tootest seadme külgede sisepinnalt. Ettevõte Hisense on loonud samuti kahe ekraaniga seadme A6, kuid neist tagaküljel asuv E-ink ekraan on eriline: see on e-raamatu lugerile kohaselt läikevaba ja rahulik. 

Lisaks on messil ohtralt väljas isejuhtivad autosid, inimesi lennutavaid droone, isegi kätekoti välispinnale intergreeritud väänduv ekraan ning asjade interneti abil juhitav mesilastaru. Nokia tuli välja aga lausa kuue kaameraga mobiiliga - viis on neid taga ja üks ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles