Samsungi uus mobiil tõusis kohe kaamerapingerea tippu (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S10+ ja juhtmevabad kõrvaklapid
Samsung Galaxy S10+ ja juhtmevabad kõrvaklapid Foto: Aivar Pau

Tuntud mobiilikaamerate ja objektiivide testija DxOMark reastas äsja tutvustatud Samsungi  tipptelefoni Galaxy S10+ esikaamera maailma parimaks ning liigitas põhikaamerate komplekti Huawei lipulaevadega samale tasemele.

Põhjalike testide ja hindamissüsteemide poolest tuntud DxOMark on nutitelefonide kaamera, objektiivi ja pildi kvaliteedi hindamiseks välja töötanud spetsiaalsed DxOMark Selfie ja DxOMark Mobile testid.

Kaamera jõudluse hindamiseks testis DxOMark Galaxy S10+ kolmekordse tagakaamera säritust, kontrastsust, värve, automaatse teravustamise võimekust, pildi tekstuuri, müra, bokeh efekti, suumi, välklampi ja videokvaliteeti.

Põhikaamerad said kokku 109 punkti, ehk sama palju kui Huawei Mate 20 Pro ja P20 Pro mobiilid.

DxOMark selfie kaamerate testis sai Samsungi telefon 96 punkti, mis on näiteks nelja punkti võrra enam kui paremuselt järgmisel Google Pixel 3 seadmel.

Galaxy S10+ kaamera võimalused:

- Esi- ja tagakaamerad suudavad salvestada UHD-kvaliteedis, tagakaamera video on võimalik salvestada HDR10+ kvaliteedis.

- Ülilainurkobjektiiv pakub inimsilmale sarnast 123-kraadist vaatevälja, mistõttu on võimalik teha tõeliselt laiu maastikufotosid.

- Teleobjektiiv pakub kahekordset optilist suumi ja kümnekordset digitaalset suumi, et hõlbustada iga detaili jäädvustamist.

- Dual Aperture objektiiv töötab nagu inimese silm ning reguleerib ava automaatselt vastavalt valgusoludele, võimaldades nii  f/1,5  kui ka f/2,4 ava. Lisaks pakub Galaxy S10 + Bright Night Shoti võimalust hämarate olude tarvis.

- Super Steady digitaalne stabilisaator aitab kaadris teravana hoida ka kiirelt liikuvaid objekte ning filmida sujuvaid kaadreid ka liikumise pealt suusatamisest jalgrattasõidu ja surfamiseni.

- Super Slow-mo, ehk aeg-luubis videod

- Tehisintellektil põhinev Neural Processing Unit (NPU) funktsioon aitab automaatselt  erinevaid seadistusi valida. Scene Optimizer suudab tuvastada ning kohandada automaatselt foto kontrastsust ja värvi sõltumata asukohast ja valgusest. Shot Suggestion funktsioon teeb aga ettepanekuid, kuidas kadreerida fotot nii, et kõik oluline pildile jääks. Näiteks saab tarkvara aru, kui telefoni hoitakse käes viltuselt.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles