Peugeot 208 saab elektrimootori

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peugeot 208
Peugeot 208 Foto: Tootja foto

Peugeot esitleb Genfi autonäitusel elektrimootoriga versiooni saanud uut Peugeot 208-t,  kolme mootoriga ideeautot Peugeot Sport Engineered 508 ning laetava hübriidmootoriga Peugeot 3008, 508 sedaani ja SW universaali, täielikult isejuhtivat elektrilist ideeautot e-LEGEND ning uusi elektrirattaid ja –rollereid.

Peugeot Balticu tegevjuhi Andrus Kuusi sõnul on Genfi Motor Show autotööstuse suursündmus, kust saab alguse kogu Peugeot mudelivaliku elektrifitseerimine.

«Aastaks 2023 on kõikidel Peugeot mudelitel valikus kas elektri- või hübriidmootoriga versioon. Genfis esitlusele tulevatest autodest jõuavad uus 208 ning laetavate hübriidmootoritega Peugeot 3008, uus 508 kupee-sedaan ja 508 universaal Eesti müügisalongidesse juba sel aastal,» ütles Kuus.

Pärast uuendust saab seega Peugeot 208’t valida nii elektri-, bensiini- kui ka diiselmootoriga. Peugeot e-208 mootor on 100-kilovatine (136 hj) pöördemomendiga 260 Nm

Lisaks saab auto  juhikoht i-Cockpit 3D-ekraani ning mitmeid juhiabisid, nutitelefoni ekraani peegeldusfunktsiooni ning TomTom Trafficu 3D navigaatori ja reaalajas liiklusteabega.  

508 hübriidsedaanist edasi arendatud Peugeot Sport Engineered 508 juhatab aga Peugeot elektriautode uue valiku loomise. Selle aerodünaamika osadeks on terav esimene põrkeraud ja iluvõre tuulutusavadega, klappidega kerepaneelid, stabilisaatorid tagatiibadel ja difuuser tagaosas.

Selle kolme mootori kombinatsiooni liikmeteks on 200-hobujõuline PureTech bensiinimootor ning kaks elektrimootorit, neist 110-hobujõuline ees ja 200-hobujõuline taga. Peugeot Sport Engineered 508 suudab WLTP mõõtmismetoodika järgi sõita 100% elektriga kuni 50 kilomeetrit.

Lisaks on näitusel niisiis väljas:

laetavad hübriidmootorid: Peugeot 3008 HYBRID4 ja Peugeot 508 HYBRID on müügil juba 4. kvartalis, pakkudes nelja sõidurežiimi eeliseid.

PEUGEOT e-Legend Concept: täielik isejuhtiv ideeauto kehastab Peugeot nägemust 100% elektrilisest ja ülimalt ihaldusväärsest tulevikust.

Logo uus tunnuslause “Motion & e-Motion, mis tootja teatel rõhutab Peugeot rolli üleminekul uuele energiaallikale ning toetab Peugeot automudelite elektrifitseerimist.

Peugeot Cycles’i uus Electric VTC eT01 Belt Powertube on täielikult hooldusvaba rihmülekandega. Elektrimootor ja raami sisse ehitatud aku pakuvad sujuvat kiirendust ning vaikset pedaalimist.

Peugeot Motorcycles esitleb ideerollerit E-METROPOLIS, mis on elektriline versioon brändi kolmerattaliste rollerite lipulaevast. Omasuguste seas väga hea jõudlusega E-METROPOLIS soovib saada uueks etaloniks suuremates Euroopa linnades. Raamile kinnitatud elektrimootor kannab oma 36-kilovatise võimsuse hammasrihmaga üle tagarattale, tagades maksimumkiiruse 135 km/h ja sõiduulatuse kuni 200 km.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles