Subaru kutsub tehnilise vea tõttu tagasi 2,2 miljonit autot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Subaru Impreza 2017.
Subaru Impreza 2017. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Jaapani autofirma Subaru teatas 2,2 miljoni auto ülemaailmsest tagasikutsumisest seoses piduritule veaga, mis võib mõjutada mootori käivitamist. Probleem puudutab ka Eesti autoomanikke.

Põhjamaades Jaapani autofirma sõidukite maaletoomisega tegelevast firmast Subaru Nordic AB öeldi BNS-ile, et autode tagasikutsumine puudutab ka kuut Põhjala riiki, nende seas ka Eestit.

«Esialgsete arvutuste järgi puudutab see 16 000 autot meie kuuel turul ning Eesti moodustab tavapäraselt 10 protsenti kogumüügist,» rääkis pressiesindaja. Subaru maaletooja kinnitusel selguvad lõplikud numbrid riikide ja mudelite kaupa kõige varem järgmise nädala alguses.

Subaru Nordicu pressiesindaja märkis, et viga puudutab ennekõike Subaru Forester, Impreza ja XV linnamaastureid, Outbacki mudeleid tagasi ei kutsuta. «Arvu mõttes on see suurim tagasikutsumine,» ütles Subaru pressiesindaja uudisteagentuurile AFP.

Praegu kogub ettevõte teavet võimalike varuosade tarnimise kohta. Niipea, kui see on tehtud, lubas ettevõte alustada tagasikutsumiskampaaniat ning hakata omanikke sellest teavitama. 

Subaru maaletooja kinnitusel pole Põhjamaades senimaani veaga seoses ühestki juhtumist teatatud.

Jaapani autofirma teatas neljapäeval, et tagasi kutsutakse 306 728 Impreza ja Foresteri mudelit Jaapanis ja ülejäänud 1,96 miljonit sõidukit kutsutakse tagasi Põhja-Ameerikas ja muudes regioonides.

Ettevõte ei täpsustanud tagasikutsumise kulu, kuid ärileht Nikkei vahendas, et see on ootuste järgi umbes 10 miljardit jeeni (90 miljonit dollarit).

Subaru mainet on viimastel aastetel kahjustanud mitu skandaali. Lisaks läbisõidu andmete võltsimisele on firma pidanud ka tunnistama, et selle tehasetöötajad viisid osa sõidukite inspektsioone läbi vajalike volitusteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles