Fotod: Bugatti lõi uue maailma kõige kallima imeauto

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsuse tippsportautode tootja Bugatti lõi oma 110. sünnipäeva tähistamise puhul ühekordse sõiduki nimega La Voiture Noire, mis on ettevõtte sõnul maailma ajaloo kõige kallim auto.

Ainulaadne auto müüdi Bugatti sõnul juba maha ning ostja käis masina eest välja 11 miljonit eurot. Mõnedel andmetel võib La Voiture Noire'i uus omanik olla Volkswageni endine tegevjuht ja nõukogu endine esimees Ferdinand Piëch, kes astus 2015. aastal diisliskandaali pärast Volkswagenist tagasi. Piëch on Ferdinand Porsche lapselaps ja talle kuulub suur haruldaste sportautode kollektsioon, mille hulka kuulub näiteks kaks Bugatti Veyronit.

16 silindriga ja kuue summutiga La Voiture Noire on Bugatti sõnul moodne tõlgendus legendaarsest 1930ndate Type 57 SC Atlantic sportautost, mida valmistati ainult neli tükki. Üks neist neljast autost kuulus ettevõtte asutaja Ettore Bugatti pojale Jean Bugattile ja selle nimi oli La Voiture Noire (tõlkes must auto). Esialgne La Voiture Noire läks 1938. aastal ajaloost kaduma ning laialt levinud teooria järgi peideti see kuhugi sakslaste sissetungi eest ja hiljem seda enam ei leitudki.

Kui originaalne La Voiture Noire ilmuks tänapäeval välja, siis oleks selle väärtus umbes 100 miljonit eurot.

Erinevalt Bugatti teistest sportautodest keskendub legendaarse  «kadunud auto» tänapäevane versioon rohkem mugavusele kui sportlikkusele. Sõidukis pole näiteks sportistmeid ja Bugatti sõnul on sõiduelamus võrreldav rohkem luksuslimusiiniga. See ei tähenda muidugi, et mustal masinal poleks jõudu. Kapoti all peidab ennast kaheksaliitrine 4 turbo W-16 mootor, millel on 1500 hobujõudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles