Huawei boss selgitab: miks on nii keeruline teha volditavaid mobiile

Aivar Pau
, Barcelona
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Ho ja avatud ekraaniga Mate X
Kevin Ho ja avatud ekraaniga Mate X Foto: Aivar Pau

Huawei mobiiliüksuse presidendi Kevin Ho sõnul kulus ettevõttel koguni kolm aastat aega, et lahendada üks oluline probleem kokkuvolditavate telefonide loomisel.

«Esiteks tuli meie tarnijal plastikust ekraan välja vahetada PI (polüimiid) vastu, kuna seda on võimalik voltida. Kuid sellele vaatama on kokkuvolditava ekraaniga telefoni jätkuvalt väga-väga keeruline valmistada. Selle ilmestamiseks võtkem kätte kokku volditud paber või raamat ja avagem see: tagaküljele tekib volt, meie ekraan peab olema aga avamisel tasane,» selgitas Kevin Ho.

Mate X suletuna
Mate X suletuna Foto: Aivar Pau

Just selle näiliselt lihtsa probleemi lahendamine on Ho sõnul võtnud ettevõttelt aastaid aega ja poolte avamisel osalevad hinged koosnevad selle tulemusel ligikaudu sajast detailist. «Meil kulus kolm aastat, luua rahuldavalt töötav mehaaniline disain,» täpsustas ta.

Huawei esitles veebruari lõpus Barcelonas toimunud MWC-mobiilikongressil oma kokkuvolditavat mobiiltelefoni Mate X. Selle ees- ja tagaküljel ning nö raamatu seljal asuvad ekraanid moodustavad avanedes ühtse tervikekraani.  

Huawei Mate X
Huawei Mate X Foto: Aivar Pau

Seadmel on sisuliselt kolm ekraani. Suletuna on esidisplei diagonaaliks 6,6 tolli ja tagumine külg on diagonaaliga 6,38 tolli. Kui mobiil avada, siis moodustub neist üks OLED-tehnoloogiaga ekraan suurusega 8,71 tolli ja resolutsiooniga 2480x2200 pikslit.

Seade tuleb müügile juba sel aastal ning sellel on olemas ka 5G-tugi. Seade hakkab maksma üle 2200 euro. Loomulikult ei tule seade müügil USAs, mis on Huawei tooted oma turul turvakaalutlustel keelanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles