Kaks IT-firmat tegid lapse

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutid. Foto on illustratiivne
Arvutid. Foto on illustratiivne Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti IT-ettevõtted Datafox ja Qualito tegid tütarettevõtte, et selle abil ühispakkumisi teha.

Datafox on klassikaline IT-täislahendusi pakkuv ettevõte. Qualito on tegelenud tarkaraprojektide allhangetega – kliendi soovidest lähtudes leitakse töödeks õige koht ja  partner ning aidatakse kliendile kokku panna sobiv tiim ja projektiplaan. 

Ettevõtete tütarettevõte Kannab nime Datafox Software Engineering ja see asutati 7. märtsil.   

Qualito rolliks uues ettevõttes on aidata Datafoxil oma teenuseid eksportida ja Eestis nii kohaliku kui välistööjõu baasil kokku panna arendusmeeskond. Datafox tegeleb müügiga Eestis ning toetab arendusettevõtet ja selle tulevasi kliente IT-taristut puudutavate teenustega.

Sihtturgudeks on esmajoones valitud Eesti, Suurbritannia, Rootsi ja Saksamaa ning valdkonnad mängud, fintech ja e-kaubandus.

Loodavat ühisettevõtet hakkab juhtima Qualito asutaja Rainar Ütt.

Datafoxis on tööl 17 inimest ja möödunud aastal oli firma käive 3,7 miljonit eurot. Qualito palgal on üks inimene, aga tema vahendatud projektides osaleb praegu 29 arendajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles