Mupo: Tallinnas ei saa tööd ükski keeleoskuseta taksojuht (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti (mupo) väitel ei ole ta väljastanud pealinnas tegevusluba mitte ühelegi sõidujagajale ja taksojuhile, kes ei valdaks eesti keelt.

«Vastuseks Teie päringule teatame, et Tallinna munitsipaalpolitsei amet ei väljasta teenindajakaarte taotlejatele, kes ei valda eesti keelt. Lisame veel, et majandustegevuse registris ei tehta eraldi statistikat taotleja rahvuse kohta,» ütles Postimehele mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Mupo asus Tallinnas taksojuhtidele teenindajakaarte väljastama alates möödunud aasta 1. aprillist.

Hunt lisas, et taotlejate eesti keele oskust kontrollib mupo keeleinspektsiooni koostatud testide alusel. «Samuti suhtleme teenindajakaardi taotlejaga eesti keeles ja juhul, kui ta seda ei valda, siis me teenindajakaarti ei väljasta,» lisas Hunt.

Mupole laekunud kaebused eesti keele mittevaldamise kohta saadetakse edasi keeleinspektsioonile.

«Lisame veel, et hetkel kehtiva ühistranspordiseaduse kohaselt väljastatakse  teenindajakaardid tähtajatult ning nende kehtetuks tunnistamine saab toimuda ainult  Keeleinspektsiooni kaudu vastava ettepaneku tegemisel,» märkis Hunt.

Tähelepanelikud taksosõitjad on kindlasti märganud, et üha enam on pealinnas sõidujagajatena teenust pakkumas ilmselgelt mujalt kui Eestist pärit juhte, kes heal juhul oskavad vene, halvemal juhul vaid inglise keelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles