Bolt värbas Spotifyst finantsjuhi

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Bergqvist
Johan Bergqvist Foto: Erakogu

Bolti (endine Taxify) finantsjuhina alustas tööd Johan Bergqvist, kes töötas varem Spotify finants- ja varade valdkonna asepresidendina.

Bergqvist vastutab Boltis erinevate ettevõtte kasvuga seotud valdkondade eest, sealhulgas finantside, investeeringute, juriidika ning inimeste ja töökultuuri eest.

Bolti asutaja ja tegevjuhi Markus Villigi hinnangul on Bergqvistil selja taga hiilgav karjäär Spotifys, kus ta kaasas üle kahe miljardi euro väärtuses investeeringuid ja aitas ettevõttel kasvada sadadest töötajatest tuhandetesse.

«Bolt jätkab välgukiirusel kasvamist, me kavatseme laieneda uutesse linnadesse ja riikidesse nii Euroopas kui Aafrikas. Seetõttu on väga oluline, et meie finantsjuhil on varasem kogemus kapitali kaasamisel,» ütles,» ütles Villig.

Kuue aasta jooksul, mil Bergqvist Spotifys töötas, kasvas ettevõtte töötajate arv mõnelt sajalt üle nelja tuhande töötajani. Ta kuulus tiimi, kes viis ettevõtte New Yorgi börsile. Seal hinnati Spotify väärtuseks 30 miljardit dollarit, mis teeb Rootsi firmast Euroopa kõige väärtuslikuma startup’i.

Bergqvist on õppinud Stockholmi Ülikoolis õigust ja Rootsi KTH tehnoloogiainstituudis finantsjuhtimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles