Hiinlased saavad nüüd Stockmannis maksta mobiiliga

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Hiina turistid reisivad ja kulutavad endiselt palju.
Hiina turistid reisivad ja kulutavad endiselt palju. Foto: Reuters / Scanpix

Hiina kliendid saavad Tallinna kesklinnas asuvas Stockmanni kaubamajas nüüdsest tasuda ostude eest e-makselahendusega Alipay. Stockmann on Tallinki järel teine Eesti ettevõte, kes seda võimalust pakub.

«Hiina turistid on järjest rohkem külastamas Eestit ja teisi Euroopa riike ning teevad reisides mitme tuhande euroseid oste. Soovime pakkuda neile parimaid võimalusi ning eelistatud maksevahendi olemasolu on siin üks olulisemaid aspekte,» ütles Stockmanni pressiesindaja.

EASi turismiarenduskeskuse direktori Margus Sameli sõnul on maksete mugavus hiinlaste reisimotivatsiooni mõjutamisel üks olulisi argumente.

Mullu oli Aasia turistide ööbimisi Eestis kokku 152 000, millest Hiina turistid moodustasid viiendiku. Turu potentsiaali arvestades on aastaks 2023 eesmärk, et Aasia turistide ööbimiste arv ulatuks poole miljonini.

Eestlased saavad Stockmannis mobiiliga viipemakseid teha «Swedbank 2019 Eestis» äpi abil.

Stockmann AS on osa Soome jaekaubanduskontsernist Stockmann Group, mille jaekaubanduse haru Stockmann Retail kõrvale kuuluvad ka moekett Lindex ja kinnisvaradivisjon Stockmann Real Estate.

Stockmann andis möödunud aastal Eestis tööd 422 inimesele.

AliPay on maailma suurim, 870 miljoni kasutajaga e-rahakoti teenuse pakkuja, mis kuulub enam kui 500 miljardi dollari suuruse väärtusega rahvusvahelisse kaubandusgruppi Alibaba. Alibaba gruppi kuuluvad lisaks Alipay makseplatvormile ka näiteks veebikaubamajad Alibaba ja AliExpress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles