Cleveroni tudengid ei pääse suhtlemispsühholoogiast ja diskreetsest matemaatikast

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni lipumastid
Cleveroni lipumastid Foto: Elmo Riig
  • Õppejud hakkavad Viljadis käima Tallinnast ja mujalt

Pakirobotite tootja Cleveroni ja Mainori kõrgkooli poolt Viljandis käivitatav robootikaeriala annab muu hulgas rakendusliku kõrghariduse ja nii ei pääse tulevased tudengid sellistest üldainetest nagu suhtlemispsühholoogia, enesejuhtimine, loogika ja diskreetne matemaatika.

Haridusministeeriumilt märtsis ametliku heakskiidu saanud robootikatarkvara arenduse õppekava koosneb muu hulgas ettevõtlusmoodulist, matemaatika ja uurimistöö metoodika moodulist ning loomulikult arvutiteaduse aluste, tarkvaraarenduse ja mehhatroonika moodulist.

See kõik tähendab paraku ka seda, et kaugeltki mitte kõigile õppeainetele pole Viljandist kohapealt õppejõude võtta.

«Kõiki õppejõudusid kindlasti Viljandis ega täna ka Eestis ei leidu. Ettevõtluskõrgkooli Mainor korralised õppejõud, samuti külalisõppejõud hakkavad käima Viljandis õpetamas,» rääkis Postimehele  Ettevõtluskõrgkooli Mainor tegevjuht Kristjan Oad ja märkis, et väikese ja ettevõtjakeskse kõrgkoolina on Mainor valmis partneritele sel moel vastu tulema.

Viljandis Cleveroni ruumes õppima hakkavad kuni 20 tudengit ongi ametlikult Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor üliõpilased ja saavad – kui kolm aastat kestev õppekava edukalt läbivad – rakenduskõrghariduse diplomi just Mainorilt.

«Tegemist on uudse õppemeetodidaga kõrghariduses – töökohapõhise õppega ning sellega on alustanud lisaks Eesti Ettevõtluskõrgkoolile Mainor ka Tartu Ülikool, Tallinna Tehnikaülikool ja tervishoiu kõrgkoolid,» rääkis Haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Aire Koik.

Ministeeriumi roll Mainori uue õppekava loomisel seisnes tema sõnul kõrgkooli nõustamises, sest töökohapõhine õpe kõrghariduses on Eestis veel üsna uus.

«Paljudes riikides on töökohapõhine õpe levinud kutsehariduse kõrval ka kõrghariduses, kuid Eestis astutakse sel teel esimesi samme. Töökohapõhise õpet kutsehariduses on rakendatud Eestis üle kümne aasta,» lisas ta. «Mainori ja Cleveroni koostöö on hea näide, kuidas tööandja võtab vastutuse, et saada enda jaoks sobiva haridusega töötajaid.»

Niinimetatud Cleveroni Akadeemiasse võetakse esimesel aastal vastu 20 robootikatarkvara arenduse huvilist, kes saavad stipendiumi, mis sisaldab tasuta majutust Viljandis, lõunasööke, 400-eurost kuustipendiumi ning 5500-eurose aastase õppemaksu katmist. Pärast ülikooli lõpetamist ei ole tudengeil kohustus jätkata töö tegemist Cleveronis.

Tudengid valitakse välja erialatesti, motivatsioonivideo ja intervjuu alusel. Kandideerimiseks on vajalik keskharidus, kuid kandidaatide hindamisel ei lähtuta hinnete keskmisest ega lõpueksamite tulemustest.

Kandideerimine algab 15. aprillist ning kestab 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles