Parimad brauserid privaatseks veebilehitsemiseks – Android ja iOS

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: iStock

Info kõrval on üheks olulisemaks ja hinnalisemaks väärtuseks viimastel aastatel kujunenud privaatsus. Meie info, see tähendab meie ise, oleme muutunud kaubaks, mida müüakse ja ostetakse ilma meie käest küsimata, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

Osale meie seast ei lähe see üldse korda, aga üha enam on neid, kellele nende netiprivaatsus on üpris oluline. Varjata ennast ja oma veebiharjumusi selliste infonäljas gigantide eest nagu Google on tegelikult suhteliselt lihtne kui kasutada selleks sobivat veebilehitsejat. Allpool toome välja parima valiku nende seast.

Firefox Focus

Mozilla Firefoxi veebilehitseja oli veel mõned aastad tagasi vägagi populaarne alternatiiv Google Chrome’ile ja Internet Explorerile. Ehkki tänaseks on tema menu pisut luitunud, tegeleb Mozilla endiselt tootearenguga.

FIREFOX FOCUS ON HEA NÄIDE, KUIDAS KA VANA KARU TANTSIMA ÕPIB.

Firefox Focus on spetsiaalselt loodud anonüümseks veebis käimiseks. Focus tuvastab ning elimineerib kõik veebijälgijad nii, et kasutaja võib külastada mistahes veebilehte, ilma et tema viibimist seal keegi tuvastaks. Kasutaja võib privaatsust ise reguleerida vastavalt oma soovile. Rakendus on saadaval nii iOS-ile (alates 11.0) kui ka Androidile (alates 5.0).

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles