Estonian Airi veebiaadress läks oksjonile

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air lennuk. Pardale minek. Tallinna lennujaam. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES
Estonian Air lennuk. Pardale minek. Tallinna lennujaam. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES Foto: SANDER ILVEST/

Eesti Interneti Sihtasutus pani täna oksjonile kunagise riikliku lennuettevõtte Estonian Airi domeeni aadressiga estonianair.ee.

Pakkumisi domeeni ostmiseks saab veebis teha kuni täna keskööni, alghinnaks on 5 eurot. Tegemist on pimeoksjoniga ja tähendab, et oksjonikeskkonnas pakkumiste tegemine ja nendega tutvumine pole avalik. Pakkujad ei näe teiste pakkumisi või kas keegi on pakkumise teinud. Näha on vaid alghind ning oksjoni lõpuni jääv aeg.

.ee oksjonikeskkonda lähevad kõik kustuvate .ee domeenide registreerimise eelisõigused (näiteks domeeni, mida registreerija pole soovinud pikendada). Oksjonikeskkonnas saab igaüks teha soovitud domeenile oma pakkumise.

Estonian Air peatas äritegevuse alates 8. novembrist 2015 seoses Euroopa Komisjoni otsusega, mille järgi pidi ettevõte riigile tagastama talle antud riigiabi. Selle järel lõik riik uue lennufirma Nordica, mis on suures sõltuvuses Poola lennuettevõttest LOT - kuni selleni välja et kasutab viimase logodega oksekotte ja LOTi nimega registreeringuid välismaistel lennutabloodel.

Teisi täna oksjonile pandud domeene saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles