Video: Samsung toob turule täiesti uue lahendusega mobiilikaamera

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung A80 uudne kaamerasüsteem
Samsung A80 uudne kaamerasüsteem Foto: Aivar Pau

Samsung esitles täna maailmale oma uusi A-seeria keskklassi mobiile, mille võimekamal esindajal Galaxy A80-l on täiesti uudne kaamerasüsteem.

Nimelt puudub A80-l selfide tarvis esikaamera –  nende tegemiseks tõuseb seadme tagakaamera automaatselt üles ning keerab end kasutaja poole.

 «Selline uuenduslik kaamerasüsteem lubab teha kaht asja. Esiteks, kuna seadme esiküljel kaameraid ei ole, siis on esikülg kaetud maksimaalselt vaid ekraaniga, seega näiteks videote vaatamine on võimalikult mugav. Teiseks on telefoniga võimalik teha eriti hea kvaliteediga selfisid, sest telefon kasutab kõikide fotode tegemiseks sama kaamerasüsteemi,» selgitas Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Uue kaamera tööpõhimõte näeb välja selline, nagu tänasel esitlusel lühidalt üles võtsime:

Kaamerakomplekti kuulub 48-megapiksline põhikaamera, 3D-sügavuskaamera parema bokeh ehk uduse tausta efekti tekitamiseks ja ülilainurkkaamera, mis sobib hästi näiteks grupifotode tegemiseks.

Esiküljel on telefonil seega kaameravaba ja ka kuularivaba 6,7-tolline FHD+ Super AMOLED ekraan ja Dolby Atmos tugi. Aku mahutavus on Galaxy A80 telefonil 3700 mAh, mis toetab ka Samsungi uut Super-Fast Charging kiirlaadimistehnoloogiat, millega saab laadida akust 55% täis vaid poole tunniga. Sõrmejäljelugeja asetseb A80 telefonil ekraani all.

Uus Galaxy A80 tuleb müügile kahes värvis – Kuldne ja Must. Telefon jõuab Eestis poodidesse juunis.

 Samsung kordas täna üle ka eile ilmsiks tulnud uudise J-seera odavtelefonide kaotamisest ja kogu J-seeria liitmiseks A-seeriaga. Eestis jõuavad neist hinna ja kvaliteedi kasvu suunas müügile kõik ehk A10, A20e, A30, A50, A70 ja A80.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles