Hävitav hinnang: Samsungi volditav telefon läheb paari päevaga puruks (5)

tehnika.postimees.ee
Copy
Bloombergi ajakirjanik Mark Gurman postitas Twitterisse pildi talle testimiseks antud Samsung Galaxy Fold telefonist, mille ekraan oli peale paaripäevast kasutust täielikult katki.
Bloombergi ajakirjanik Mark Gurman postitas Twitterisse pildi talle testimiseks antud Samsung Galaxy Fold telefonist, mille ekraan oli peale paaripäevast kasutust täielikult katki. Foto: twitter

Ligi 2000 dollarit maksvad Samsungi volditavad telefonid saadeti prooviks ajakirjanikele, kes avastasid, et telefonid muutuvad paaripäevase kasutuse järel kõlbmatuks, kirjutab Financial Times.

Samsung Galaxy Fold telefonid lähevad müüki järgmise nädala reedel ehk 26. aprillil. Samsung teatas, et mõne ajakirjanikele testimiseks antud telefonide puhul esinesid probleemid ning põhjuseid uuritakse.

Telefonid jagati Bloombergi, the Verge'i ja CNBC ajakirjanikele, kes kinnitasid, et telefoni ekraanile tekkisid mõrad ning ekraani pilt hakkas võbelema juba paar päeva pärast kasutamist. Samsung Fold on kauaoodatud omanäoline telefon, mille ekraani suurus on voldituna 4,6 tolli ning avamisel muutub telefon 7,3-tolliseks tahvelarvutiks.

Telefoni maksumus on 1980 dollarit. Samsung on toonitanud, et uuel mudelil on piiratud eluaeg. Nimelt saab telefoni avada ja kokku voltida 200 000 korda.

CNBC tehnikatoimetaja Steve Kovach postitas Twitterisse video Samsungi telefonist pärast päevapikkust kasutamist.

CNBC reporter Todd Haselton ütles, et pärast kahte päeva oli telefon täiesti kasutuskõlbmatu. Nimelt hakkas telefoni ekraani vasakul poolel pilt vilkuma ning ekraani parem pool lõpetas töö täielikult.

Samsung: kaitsekihi eemaldamine võib ekraani kahjustada

Samsungi esindaja Kaarel Kook ütles, et ajakirjanikele anti testimiseks piiratud kogus Galaxy Fold testmudeleid. «Oleme saanud mõned teated seoses testmudelite põhiekraaniga. Uurime antud mudeleid põhjalikult, et selgitada, milles asi.»

«Lisaks teatasid mõned telefonide testijad, et nad eemaldasid pealmise kihi telefoni ekraanilt, mis seda kahjustas,» ütles Kook. Galaxy Fold telefoni põhiekraani katab kaitsekiht, mis on osa ekraanist ning on mõeldud kaitseks kriimustuste eest. Samsungi kohaselt võib kaitsekihi eemaldamine või ekraanile liimuvate katete paigaldamine võib seda kahjustada. «Jälgime ka kindlasti, et vastav informatsioon jõuaks meie klientideni,» lisas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles