Operaatorid salatsevad mobiilikindlustuse tuludega

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Katkised mobiilid
Katkised mobiilid Foto: Danilo Balducci/Sintesi/SIPA / Danilo Balducci/Sintesi/SIPA

Mobiilioperaatorid teatavad üksteise järel, kui palju nad on klientidele viga saanud mobiilide eest kindlustuse väljamakseid teinud, kuid keelduvad avalikustamast sellega seotud iseenda sissetulekuid.

Nii Tele2 kui Elisa pakuvad nutikindlustust vahendades If Kindlustuse sellealast teenust. Kindlustatakse nutiseadmete kukkumise, põrumise, veekahjustuse ja varguse tõttu tekkinud kahjusid.

Elisa teatas, et hüvitas oma klientidele 2018. aastal üle 1,1 miljoni euro eest seadmekahjusid, millest ligi 80 protsenti kulus telefonide parandamiseks ja 16 protsendil juhtudest vahetati seade välja, sest see oli hävinud täielikult.

Tele2 andis teada, et maksis möödunud pool miljonit eurot nutiseadmete kindlustuskahjusid ning 64 protsenti kindlustusjuhtumitest olid seotud purunenud ekraanidega ning varastatud telefonid moodustasid vaid ühe protsendi.

Niisiis kahe operaatori peale kokku 1,6 miljonit eurot väljamakseid. Kui aga asuda uurima, kui palju mobiiliettevõtted seadmekindlustuse pealt ise teenisid, siis on nende suud lukus.

«Elisa ei avalda ühe konkreetse klienditeenuse arvelduse numbreid. Tegemist on konkurentsi-sensitiivse informatsiooniga ja sellest lähtuvalt ei soovi me seda avaldada,» ütles Elisa pressiesindaja Taavi Teder.

Tele2 laob vastuseks välja küll kõikvõimalikke muid numbreid, kuid unustab tulude osa samuti vastamata.

Nutikindlustuse väljamakstud kahjusummad on igal juhul 2017. aastaga võrreldes tõusnud ligi 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles