Kas inimrasv sobib autokütuseks?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ilukirurg kasutas autokütuse valmistamiseks inimrasva. Pildil maasturid Ford Explorer ja Lincoln Navigator.
USA ilukirurg kasutas autokütuse valmistamiseks inimrasva. Pildil maasturid Ford Explorer ja Lincoln Navigator. Foto: AP / Scanpix
Kas inimrasva saaks kasutada biokütuste valmistamiseks? Jahh, vastab Norrast pärit ekspert Bjørnar Kruse.

Kruse töötab nõustajana alternatiivenergia propageerimisega tegeleva organisatsiooni Zero juures ja seda, kas inimrasva abil saaks auto liikuma panna, on temalt küsinud üsna paljud, kirjutas VG Nett.

«See on täiesti võimalik. Kuid see on natuke õudne ja pole väga kindlalt ka parim biodiisel,» lausus Kruse. Iminrasvast valmistatud kütuse miinusteks on tema sõnul halb külmataluvus ja piiratud toorainevarud.

Siiski on esimene näide inimrasva kasutamisest autokütusena olemas. Forbes.com kirjutas möödunud aastal USAs Beverly Hillsis elanud arstist Craig Alan Bittnerist, kes kasutas rasvaimu käigus patsientidelt eemaldatud rasva kütuse valmistamiseks. Rasv pani liikuma Bittneri Fordi ja tema kallima Lincoln Navigatori.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles