Tulevast aastast lisandub libedasõit juhi koolituse algastmesse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Libedasõidu rada Tallinnas.
Libedasõidu rada Tallinnas. Foto: Margus Ansu

Kõik autokoolis õppijad peavad uue aasta saabumisel läbima juhi algastme koolituse raames ka libedasõidu riskivältimise koolituse vähemalt ühe sõidutunni ulatuses.

Õpe hõlmab ka kahte teooriatundi, teatas maanteeameti pressiesindaja.

Libedasõidu riskivältimise koolituse eesmärk on luua eeldused sõiduki ohutuks juhtimiseks erinevates tee- ja ilmaoludes.

Libedasõidu lisamine algastmesse oli vajalik kuna vastasel juhul võib juhtuda, et esmase juhiloa saanud isikul puudub kogemus sõitmisel libedal teel, sest vastav libedasõidukoolitus toimub alles juhi lõppastme koolituse raames ehk alles siis, kui isikule on juhtimisõigus juba omistatud ning ta võis juba varem liikluses osaleda. Sellel võib olla  negatiivne mõju Eesti liiklusohutusele, sest oma geograafilise asendi tõttu on meil ilma- ja teeolud talvisel perioodil muutuvad.

Ka kaks viimast talve on olnud väga lumerohked ja rasked kõikidele liiklejatele. Sellest tulenevalt tekkis ka vajadus tuua libedasõidu riskivältimise koolitus juhi koolituse algastmesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles